17 aprilie 2011
Pilaf cu carne de gaina si ardei copti
Pilaful cu carne de gaina si ardei copti este o mincare deosebit de satioasa si gustoasa !
Am pus la bataie o ceapa, 1 gaina de 1,3 kg, 300 g orez, ulei, 1 kg de ardei copti, sare, piper, boia de ardei iute.
Am taiat ceapa, am calit-o in ulei, am pus carnea, si am lasat-o pina ce si-a schimbat culoarea, am pus sare, piper, boia de ardei iute, ceva buruieni uscate (patrunjel , marar) am pus apa cit sa acopere carnea si am rasturnat totul in kukta unde a fiert cam 1 ora.
Dupa ce a fiert carnea, am desertat inapoi in cratita si am pus ardeii copti si macinati, a dat un clocot si am pus orezul spalat.
A mai fiert inca 25 de minute, am pus verdeata si am luat de pe foc, cratita raminind acoperita inca o jumatate de ora, timp in care orezul infloreste frumos, absorbind toata zeama.
Poftiti la masa !
Ce gust bun poate sa dea ardeii astia copti, mancarii....
RăspundețiȘtergereDelicioase papica !
Da, Sidy, este o mincare foarte, foarte buna !
RăspundețiȘtergere