11 aprilie 2011
SARDINE PRAJITE , CU MAMALIGA SI MUJDEI
Mincarea asta imi aduce aminte de mare, de concediile de pe litoral !!!
Cind treceai pe linga o terasa unde se serveau guvizi prajiti,te apuca instantaneu un lesin la stomac !
La Cluj nu este piata de peste asa ca pescuitul se face la Metro sau Real !Am luat 1 kg de sardina proaspata, micuta, am curatat bine, bine, am sarat si condimentat si am lasat asa pret de vreo 2 ore, dupa care am dat pestele printr-un strat de faina alba.
Afara, pe soba, am incins uleiul intr-o tigaie si cind sfiriia bine, am pus la pestele prajit. Focul trebuie sa fie destul de iute.
Dupa ce s-a facut, am scos pestele pe prosoape de hirtie.
La final, dupa ce am prajit totul, am aruncat uleiul vechi, am curatat tigaia si am pus alt ulei si l-am incins. Atunci am pus inca o data tot pestele prajit in uleiul incins si l-am mai lasat citeva minute dupa care l-am scos definitiv pe prosoape de hirtie.
Astfel preparat, este foarte, foarte crocant.
Cu mamaliga si mujdei alaturi, ai parte de o delicatesa !!!
Eu zic sa luam o hotarare.......vin eu la tine sau tu la mine...........sau mai bine ne intalnim la mijlocul drumului.
RăspundețiȘtergerePup si o seara frumoasa!
Hai la mine, mai bine!
RăspundețiȘtergereNumai voi doua?
RăspundețiȘtergereLa mine nu va ganditi?
Si eu eram innebunita la mare de mirosul de guvizi prajiti.Din cand in cand trantesc si eu un festin cu capelini sau sardelute.
Vai, Mariana, hai si tu, linistita!
RăspundețiȘtergereUite ca si noi am facut o prajeala pe cinste, mirosea ca la cherhana!
RăspundețiȘtergereDe unde ai cumparat sardine ? magazin ceva ?
RăspundețiȘtergereDe la Real(actualmente Auchan ) sau de la Metro. Ei au acest sortiment, si proaspat si congelat.
Ștergere