vineri, 29 aprilie 2011
Tarta cu mere, pere si nuci
Este o tarta cu gust interesant, foarte buna combinatia fructelor !
Pentru aluatul de tarta am folosit 200g de faina, 120g unt, 20g zahar pudra, 1 virf de cutit sare, coaja rasa de lamiie si 50 ml de apa rece , pe care le-am amestecat si le-am dat la rece pentru 20 minute.
Între timp se curata 4 perele si se taie pe lungime . Din aluatul răcit se intinde o foaie într-o tavă rotundă de tarte, cu diametrul de 23cm. Pe marginea aluatului din tavă se aseaza un rând de felii de pere suprapuse puţin, în aşa fel încât mijlocul să rămână liber. Se taie merele în cubuleţe şi se amesteca cu nucile zdrobite şi cu 1 lingură zahăr tos. Acest amestec se pune in mijlocul tartei. Se coace la foc potrivit cam 30 de minute . Dupa ce se coace, se amesteca 2 linguri de gem de caise cu putin coniac (eu am pus visinata) si se pune pe deasupra tartei fierbinti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu