In wekend este randul meu sa gatesc asa ca m-am gandit sa fac o tarta cu branza sarata (branza Focsani , pentru cunoscatori ).
Aluatul de tarta este cel clasic : 300g faina, sare, 8o ml ulei si 100 ml de vin.Amestecate toate, se realizeaza aluatul de tarta, se pune in tava, se modeleazam se inteapa cu furculita si se coace 15 minute, cu foaia de hartie si fasolea deasupra.
Dupa aceea, se scoate din cuptor, se aduna fasolea si se depoziteaza (poate fi folosita si altadata) si se lasa putin la racit , tot in tava
Apoi se asaza umplutura(branza Focsani amestecata bine, bine cu ou - eu am pus 600 grame de branza si 2 oua )
si se mai da la cuptor 30 de minute,pana ce se rumeneste.
Este buna, sarata si delicioasa!
Arata foarte bine! Dar cu branza ta de focsani, mai dat gata.
RăspundețiȘtergereCE BUNA TREBUIE SA FIE:)
RăspundețiȘtergereCraita, este intr-adevar tare buna si usor de facut !
RăspundețiȘtergereMariana, intr-adevar brinza mea Focsani ma salveaza , pot face orice cu ea !
Hmmmm, pare delicioasa, o voi pregati si eu, experimentand si alte branzeturi!
RăspundețiȘtergereKisildi, poti pune orice fel de brinza care nu lasa apa, adica nu telemea, in rest, spor la experimentat!
RăspundețiȘtergere