30 martie 2011
OREZ CU SPANAC
Pentru ca este deja primavara si exista tentatia de a manca ceva verde, m-am gindit sa fac un orez cu spanac, ca si garnitura la o mancarica de pulpe de pui cu ardei copti.
A fost buna ideea pentru ca a fost la loc de cinste spanacul ! Am fost in piata si am batut de doua ori piata pana ce am gasit spanacul care sa fie proaspat, sa scartie intre degete si sa aiba frunza ferma, tare si nu pleostita.
Am spalat in citeva ape spanacul si l-am oparit in apa cu sare, dupa care, scurs si racit, l-am macinat in tocatorul electric ( a iesit o pasta minunata ).
O ceapa rosie taiata marunt am calit-o intr-o lingura de ulei de masline, am pus spanacul, sarea si piperul si apoi am pus orezul, spalat bine si apa ( cantitatea de apa este dublul cantitatii orezului ). Am fiert totul 20 de minute dupa care am lasat acoperit vasul ca sa se raceasca si orezul sa absoarba toata apa.
A iesit foarte, foarte gustos si se poate consuma simplu (pentru cei care tin post) sau ca si garnitura la ceva sos cu carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu