Clatitele cu ciuperci sint bune, foarte usor de facut si excelente ca si gustare !
Aluatul, unul obisnuit : 3 oua, 300 ml bere, 300 ml lapte, ulei, sare si faina pina la consistenta unei smintini subtiri.Se lasa sa se odihneasca 15 minute dupa care se coc clatitele .
Separat, se caleste o ceapa rosie mica in ulei de masline, se adauga 1/2 kg de ciuperci pleurotus taiate marunt, sare si piper si se lasa la calit totul cam 15 minute, pina se evapora apa lasata de ciuperci .
Umplutura , racita si amestecat cu un ou, se aseaza pe foaia de clatita dupa care se impatura si se pune intr-un vas ceramic, uns cu margarina si tapetat cu pesmet.
Deasupra clatitelor se pun bucatele de unt si se dau la cuptor pentru 15 minute.
Se servesc calde sau reci, cu ketchup deasupra sau cu smintina, dupa pofte.
Arat super! Mai ca as manca si eu clatitele astea chiar si cu ciuperci.
RăspundețiȘtergereMariana, garantez personal pentru bunatatea lor !
RăspundețiȘtergere