17 februarie 2011

SARATELE



Saratelele sunt de obicei mai  bune dupa ce stau putin, devin  fragede si  gustoase, se topesc in gura !
Pentru  o portie mare  de  saratele avem nevoie de 500 grame de faina, 200 g  margarina, 2 oua, 100 g smantana groasa, sare si 50  g de cascaval razuit marunt. Toate aceste ingrediente se amesteca  pana ce aluatul  este omogen si  dupa aceea se lasa la rece  de seara pana dimineata. 
 Se intinde foaie de  1/2 cm  grosime, se taie cu  ruleta zimtata  in fisii de circa  8 cm lungime si  1 cm latime,se ung cu ou, se presara sare grunjoasa si  cascaval afumat razuit

Se pun in tava de copt  pe hartie, distantate ,  si  se coc la foc  potrivit 15 minute. 
Le rumenesc  destul de bine iar  cascavalul afumat de deasupra  capata o  culoare foarte frumoasa .
Pastrate la rece  in cutie de carton captusita cu   hartie de copt  stau  chiar si  3 saptamini si sunt excelente  ca aperitiv. 

7 comentarii:

  1. Buna seara, daca sunt si langa o bere cu guler sigur sigur 2 tavi nu ajung ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i bai, Adrian, luam alta unitate de masura, de exemplu un lighean mare si plin cu virf !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai daca e asaaaaaaaaaaaaa vin si eu la asa o rontzaiala....
    Delicioase le-ai facut !

    RăspundețiȘtergere
  4. Par delicioase, le voi incerca si eu. Nu este nevoie de praf de copt sau drojdie?

    RăspundețiȘtergere
  5. Kisildi, nu este nevoie de praf de copt si nici de drojdie si sa stii ca sint chiar delicioase si spornice !

    RăspundețiȘtergere