17 februarie 2011
SARATELE
Saratelele sunt de obicei mai bune dupa ce stau putin, devin fragede si gustoase, se topesc in gura !
Pentru o portie mare de saratele avem nevoie de 500 grame de faina, 200 g margarina, 2 oua, 100 g smantana groasa, sare si 50 g de cascaval razuit marunt. Toate aceste ingrediente se amesteca pana ce aluatul este omogen si dupa aceea se lasa la rece de seara pana dimineata.
Se intinde foaie de 1/2 cm grosime, se taie cu ruleta zimtata in fisii de circa 8 cm lungime si 1 cm latime,se ung cu ou, se presara sare grunjoasa si cascaval afumat razuit
Se pun in tava de copt pe hartie, distantate , si se coc la foc potrivit 15 minute.
Le rumenesc destul de bine iar cascavalul afumat de deasupra capata o culoare foarte frumoasa .
Pastrate la rece in cutie de carton captusita cu hartie de copt stau chiar si 3 saptamini si sunt excelente ca aperitiv.
Asi rontai si eu cateva.
RăspundețiȘtergerePofteste matale cu nadejde !
RăspundețiȘtergereBuna seara, daca sunt si langa o bere cu guler sigur sigur 2 tavi nu ajung ...
RăspundețiȘtergereNu-i bai, Adrian, luam alta unitate de masura, de exemplu un lighean mare si plin cu virf !
RăspundețiȘtergerePai daca e asaaaaaaaaaaaaa vin si eu la asa o rontzaiala....
RăspundețiȘtergereDelicioase le-ai facut !
Par delicioase, le voi incerca si eu. Nu este nevoie de praf de copt sau drojdie?
RăspundețiȘtergereKisildi, nu este nevoie de praf de copt si nici de drojdie si sa stii ca sint chiar delicioase si spornice !
RăspundețiȘtergere