13 februarie 2011
SALATA DE CASCAVAL CU OUA SI USTUROI
Pentru aceasta salata fierb 6 oua tari si le racesc . Dintr-un galbenus de oua fiert si unul crud, fac o maioneza cu ulei de masline si o condimentez cu usturoi pisat si sarat. Cele 5 oua tari si albusul de la albusul ramas de la al saselea ou le toc maruntel in cubulete.
Imi place cascavalul afumat asa ca o bucata cam de 300 g o dau prin razatoarea de mere.
Pentru a aranja salata, folosesc boluri cu baza mica si incep prin a pune pe fundul bolului un strat de cascaval, apoi unul de ou tocat si peste ele pun un strat de maioneza usturoiata si urmez aceasta ordine pina ce se umple bolul, ultimul strat fiind de maioneza. Se orneaza bolul cu masline, castraveti , ardei gras,rosie, verdeata (ce avem prin casa ) si se da la rece pentru cel putin 2 ore.
Salata asta o fac in special iarna, e gustoasa si satioasa, cu un pic de piine de casa alaturi.
Sa aveti pofta buna !
Mi-am notat reteta!
RăspundețiȘtergere