Aceasta prajitura este deosebita la gust deoarece imbina perfect ciocolata cu piersica din compot si se topeste in gura !
Facem un blat clasic din 8 oua, 8 linguri de zahar , 8 linguri de faina si o lingura de rom : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul si se bat din nou pana se intaresc (nu cade de pe tel ) . Se adauga galbenusurile , se amesteca doar prin rasturnare si apoi se pune faina, la fel, amestecata doar prin rasturnare pana ce se omogenizeaza aluatul.
Se desarta repede in tava tapetata cu hirtie si se da la cuptor pentru 40 minute, la foc potrivit (nu se deschide cuptorul 25 de minute) .Dupa ce e copt, se scoate si se lasa la racit si apoi se taie in 3, cu un cutit bine ascutit.
Separat, 4 galbenusuri se mixeaza cu 200 g zahar intr-o craticioara si se pun deasupra unei alte cratite cu apa clocotita, amestecind continuu pana ce va totul va deveni ca o smantana subtire si omogena (aproximativ. 15 minute).
Atunci se da la o parte si se pune imediat 50 g de cacao de buna calitate, neaparat cernuta prin sita inoxidabila, amestecandu-se mereu si se da la rece. In momentul in care crema s-a racit , se adauga un pachet de unt de 200 g ( la temperatura camerei ) si se amesteca pana ce va fi inglobat complet in crema .
Se da la rece .
Piersicile din compot se scurg si se taie feliute. Blatul taiat se insiropeaza usor cu siropul piersicilor si apoi incepem constructia prajiturii : peste blat se pune un rand de crema(nu gros), se aseaza piersicile si se mai pune un rand de crema, apoi iar blat si crema-piersici- crema urmind ca deasupra sa punem tot crema si nu glazura.
Peste ultimul strat de crema se pune ciocolata alba razuita marunt si bombonele colorate
Prajitura trebuie sa stea cateva ore la rece inainte de a fi servita.
Ma intreb daca ai renuntat la silueta?
RăspundețiȘtergereCu asa preparate ,nu mai ramai tu asa subtirica.
Hahahahaha
Il cam rasfeti pe Ion!
Nu am renuntat dar uneori vreau si eu bunatati !
RăspundețiȘtergere