21 februarie 2011

PLACINTA CU BRINZA

 Placinta cu   brinza sarata , facuta in cuptor,  este ideala pentru  atunci  cind nu  ai timp mult la dispozitie sau  mai bine zis mai vrei sa faci si altceva in timpul acela. 
Aluatul este simplu : 12 linguri de faina, sare, drojdie cit o  nuca, o  lingurita de zahar, apa calda,1 lingura ulei  de  masline,  brinza sarata si  ou pentru uns deasupra. 
Drojdia, inmuiata cu zahar  si un pic de apa calda, se pune peste faina cernuta (cu tot cu sare) , se adauga apa  calduta pina ce se  obtine un aluat  ferm. Uleiul de masline se pune pe masa, se pune aluatul  peste el si  se  impatureste alutaul cu  podul palmei pina incorporeaza tot uleiul. 
Se da la crescut   pina ce isi dubleaza volumul. Apoi, se intinde o  foaie, se aseaza in tava cu marginile putin ridicate, se pune brinza si  apoi o a doua  foaie de aluat, se  lipesc marginile  , se inteapa cu  furculita  si se unge cu  oul batut. 
In cuptor sta cam 40 de minute la foc potrivit, pina ce se rumeneste frumos deasupra. Este buna si calda si  rece, simpla sau cu smintina deasupra !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu