07 februarie 2011

PASTE CU SOS PICANT

Imi plac pastele, indiferent cum sint facute (cu  brinza, cu sos...)
Cele cu sos sint extrem de consistente  si gustoase.
Pentru sos am nevoie de  2 cepe rosii, pe care le  toc marunt si  le undesc in ulei de masline, pina ce capata luciul specific de cristal sau mai  bine zis, pina ce miroase bine . Pun peste  circa 300 g de piept de pui  taiat in cubulete mic,  amestec pina  isi schimba carnea culoarea, pun  sare, piper, boia de ardei iute facuta de mine in casa  si pun  1 sticla  de 0,5 l  de suc de rosii sau bulion . Peste toate astea pun o lingurita de  condimente de pizza (toate buruienile care dau o aroma  specifica pentru  pizza), mai adaug eventual apa daca mai trebuie   si  las sa fiarba , la foc mic, cam 15 minute.
Intre timp, fierb pastele conform  timpului indicat  si dupa ce le-am scurs, le pun  direct in vasul cu sos, luindu-l de pe foc.
Vasul ramine acoperit  astfel ca  pastele vor absorbi sosul si vor deveni picante si gustoase.
La servire, se pune brinza deasupra ( fara pretentii, de care exista in casa )  si eventual ketchup, cui ii  place .
Va poftesc la o  farfurie de  paste !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu