La noi in casa mamaliga cu branza este o mancare preferata pentru cina !
In ceaunul de tuci pun la fiert 2 l apa cu sare si apoi, cind fierbe, pun 400 g de malai in varianta slobozita, adica presarata si amestecata continuu, pana ce se ingroasa .Nu trebuie sa fie vartoasa, pentru ca ea se va intari odata cu racirea.
Deci, pun brinza,Focsani pe fundul unui vas de ceramica, apoi un strat de mamaliga, iar branza, iar mamaliga si inchei cu branza deasupra.
Pun vasul la cuptor pentru 10 minute , ca sa se rumeneasca si sa se topeasca brnza si o las inca 15 minute ca sa se raceasca si sa capete forma straturile.
Va poftesc la cina !
Vreau si eu!
RăspundețiȘtergereM-ai facut foarte curioasa, cu branza ta de Focsani.
Mariana, crede-ma , e tare buna si inlocuieste cu succes si mozarella si cascavalul, cel putin in produsele gatite !
RăspundețiȘtergereNo, apoi ia incercati cu "sămătişe" pusa intre paturi, cu groştior (Smantana pt cei care nu-s din CJ)
RăspundețiȘtergereLasa, lasa smintina la o parte , prea e dezmat !!!
RăspundețiȘtergereEste foarte, foarte buna cu smintina, sint de acord cu tine!!!!