31 ianuarie 2011

MAMALIGA CU BRANZA FOCSANI

La noi in casa  mamaliga cu branza este o mancare preferata pentru cina !
In ceaunul de tuci pun la fiert  2  l  apa cu sare si apoi, cind fierbe, pun 400 g de malai  in varianta slobozita, adica  presarata si    amestecata continuu, pana ce  se ingroasa .Nu trebuie sa fie vartoasa, pentru ca ea se va intari odata cu racirea.
Deci, pun brinza,Focsani  pe fundul unui vas de ceramica, apoi un strat  de  mamaliga, iar branza, iar mamaliga si  inchei  cu branza deasupra.
Pun vasul  la cuptor  pentru  10 minute , ca sa se rumeneasca si sa se topeasca brnza si  o las inca 15 minute  ca sa se  raceasca si  sa capete forma  straturile.






Va poftesc la cina  !

4 comentarii:

  1. Vreau si eu!
    M-ai facut foarte curioasa, cu branza ta de Focsani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mariana, crede-ma , e tare buna si inlocuieste cu succes si mozarella si cascavalul, cel putin in produsele gatite !

    RăspundețiȘtergere
  3. No, apoi ia incercati cu "sămătişe" pusa intre paturi, cu groştior (Smantana pt cei care nu-s din CJ)

    RăspundețiȘtergere
  4. Lasa, lasa smintina la o parte , prea e dezmat !!!
    Este foarte, foarte buna cu smintina, sint de acord cu tine!!!!

    RăspundețiȘtergere