Este primavara, deja spanacul este numai bun de cules si de mancat.
Azi, o mancare simpla, de spanac cu ardei copti.
Spanacul proaspat cules. se spala bine
O ceapa alba se toaca marunt si se caleste in putin ulei de masline
se adauga spanacul rupt in bucati
se caleste si apoi se toaca(macina ) impreuna cu ceapa
apoi se adauga o cana de bulion
si, la urma, ardeii copti tocmai scosi din congelator
Se potriveste de sare si piper si se lasa pe foc pana ce se evapora tot lichidul. La sfarsit, se adauga 2 catei de usturoi tocati marunt, se acopera si se lasa asa 10 minute.
Poate fi o mancare simpla, gustoasa, cu o felie de paine neagra alaturi sau poate fi o garnitura grozava la o friptura.
Daca este consumata la varianta simpla, se poate razui pe deasupa telemea maturata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu