sâmbătă, 15 octombrie 2016
Salata de fasole cu porumb si ceapa rosie
Intotdeauna fierb mai multa fasole odata. Pusa la inmuiat de seara, fasolea se scurge de apa, se spala si se pune la fiert in apa rece cu o ceapa, un morcov, un patrunjel, sare, piper si o foaie de dafin. Fasolea este alba, mica, se patrunde pana in mijlocul bobului gustul zarzavatului adaugat.Prima mancare o fac atunci, imediat si a doua mancare o fac peste cateva saptamani. Se pastreaza bine la congelator scursa bine de zeama si pusa in cutie de plastic , inchisa ermetic. Dezghetarea se face treptat, in frigider.
Aceasta este o salata cu fasole de la congelator. Intra in categoria semipreparatelor. Peste fasole, se taie ceapa rosie de apa, se adauga o cutie de porumb, scurs bine,patrunjle verde tocat , se potriveste de sare si piper si se definitiveaza gustul cu ulei de masline si zeama de lamaie . Trebuie sa stea macar vreo 2 ore, ca sa capete gust. Poate fi mancata simpla, de post sau, ca si garnitura la un gratar. Este delicioasa, usor de facut si foarte satioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu