14 mai 2016
Chiftele in sos de rosii cu busuioc si oregano
Uneori, gatesc mai mult decat trebuie, asa ca, mai congelez din mancaruri. Asa este si povestea chiftelelor congelate, care au constituit
baza mancarii de astazi, un sos excelent.
Asadar, 3 cepe albe le-am taiat marunt si le-am calit usor in ulei de floarea soarelui.
Peste ceapa am rasturnat un borcan de rosii cherry in sos tomat, pus in pivnita in august, cand gemeau tufele de rosii sub greutatea rodului. Au stat rosiile astea impecabil,dupa reteta aceasta cand desfaci borcanul. juri ca sunt atunci culese. Toate bio, au fost conservate natural.
am portivit de sare, piper, busuioc macinat si oregano, apoi am pus chiftelele congelate
si le-am lasat sa dea un clocot
Apoi am rasturnat totul intr-un vas termorezistent
si am dat la cuptor pentru 30 de minute.
A iesit o bunatate, un sos exceptional la gust iar chiftelele s-au imbibat de dulceata rosiilor si au fost savuroase. Langa mancarea asta minunata, au mers ridichile momentului, albe si mov, gustoase si crocante.
Poftiti la masa !