20 martie 2016
Cornuri cu merisoare
Pentru ca am primit oua de la tara, am facut cornuri cu merisoare si cozonac cu rahat si merisoare. Aluatul este portocaliu, poza de la cozonac este pentru exemplificarea culorii.
Foarte gustoase, deosebite la aspect, dintr-un kilogram de faina au iesit 36 de cornuri .
Aluatul de cozonac este cel pe care il fac dintotdeauna, cu reteta integral prezentata pas cu pas aici.
Aluatul l-am impartit in 6 bucati egale, cantarite. Fiecare bucata am intins-o pe blat, in forma rotunda, apoi am impartit cercul in 6, cu un cutit de pizza. Deasupra fiecarui triunghi am presarat merisoare uscate, am rulat triunghiul de la baza mare spre varf, le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul, se ung cu ou batut si se coc in cuptorul preincalzit astfel : 15 minute la 175 de grade si apoi inca 30 de minute la 160 de grade. Dupa ce s-au copt, se pun pe un gratar si se acopera cu prosoape de bumbac, pana la racirea completa.
Foarte usor de facut, usor de manipulat, bune de pus la pachet, stau si in congelator fara probleme, aceste cornuri reprezinta o alta varianta de folosire a aluatului de cozonac. Bineinteles ca se pot face si cu nuca, si cu rahat, si simple. Copiii vor fi incantati sa aiba un astfel de corn la pachetul de scoala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu