Carnatii din carne de curcan, facuti in casa , usor afumati , langa un pilaf de spanac , reprezinta o masa de pranz dietetica, garantat si gustoasa.
De data asta am gatit spanacul altfel si a iesit foarte bun.
O ceapa mica se caleste usor intr-o lingura de ulei, pana ce se infierbanta si dezvolta mirosul specific cepei calite. Peste ea se pune spanacul ( eu am avut congelat dar la fel se face si cu spanacul proaspat), se amesteca bine si se lasa sa dea un clocot. Nu se mai pune apa, pentru ca lasa destula prin dezghetare. Se potriveste de sare si piper si, inainte de a lua tigaia de pe foc, se presara 2 linguri cu varf cu tarate de ovaz si se amesteca energic.Se da deoparte si se tine tigaia acoperita cu capac vreme de 10 minute. In aceasta reteta, taratele de ovaz au rolul orezului, absorb tot lichidul in exces si, dau consistenta spanacului, de aici si denumirea de pilaf si nu piure de spanac.
Se face repede, este gustos si , pentru cine este la dieta , un fel de mancare minunat cu taratele de ovaz incorporate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu