05 septembrie 2015

Carnati cu carne de curcan


 Nu, nu a venit Craciunul, nici macar frigul si , totusi, am facut carnati ! Doar am probalit, sa vad ce si cum, sa stiu ce am de facut la iarna, cand va fi frig. Nu de alta, dar, am taiat curcanii si curcile de  anul asta. Am hotarat ca pe curci scrie CARNATI, asa ca am facut de proba, sa vedem ce gust or avea. 
Am facut din 3 kilograme carne de curca (jumatate piept , jumatate  pulpa superioara )si 3 kilograme  carne de porc de lucru. Le-am tocat amestecat, prin sita mare , amestecat cu 120 grame de sare, 2 capatani de usturoi tocate si facute pasta , 12 grame piper negru macinat si 2 lingurite de boia de ardei afumata. Toate trebuie framantate  bine, bine (usturoiul l-am lasat inauntru de data asta ) .Carnatii i-am facut cu mate de porc si i-am lasat peste noapte  in frigider , pe un gratar, ca sa se zvante. Fiind foarte cald, nu incape discutie de afumat, asa ca,
 i-am pus la congelator, vidati. Am prajit cativa, pentru degustare, ca sa aflam ce am facut, bine sau nu. Au iesit exceptionali ca si gust, condimentati si aromati. 
In concluzie, anul acesta carnatii vor fi in parte egala carne de porc cu carne de curca, doar ca, in iarna, le vom da si un fum usor. 
Pentru consum imediat, se pot face si vara, gustosi si sanatosi, nu din pravalie, plini de E-uri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu