22 august 2015

Friptura frageda din pulpa si fleica de porc

Nu mancam de regula carne de porc, dar, din cand in cand, mai facem si cate o friptura. 
Aceasta friptura este deosebita, gustoasa si frageda, Pentru asta am cumparat 1 kilogram de pulpa spate si 1 kg de fleica, le-am taiat in bucati si le-am pus la fragezit cu condimente si 2 linguri de ulei. Condimentele sunt : sare, piper, usturoi granule, foi de dafin maruntite, cimbru , morcov si patrunjel uscat  si boia afumata (toate le macin in rasnita electrica ). Stau toate, asa, sa se pupe, cel putin o noapte, frigider. 


Mai nou le fac in punga, pentru ca se fragezeste carnea si nu se rupe. Deci, intr-o punga de friptura, pun carnea, sigilez punga, o intep in partea superioara cu o scobitoare si o dau la foc mare, la cuptor, pentru 45 de minute. Dupa ce s-a scurs timpul, o scot si o rastorn intr-o tava ceramica si o mai pun 15 minute in cuptor, la rumenit . In momentul in  care este gata friptura, o scot din cuptor si o stropesc cu zeama de la 4 catei de usturoi, care au fost maruntiti si peste care am pus 4 linguri de apa rece. Amestec bine carnea, ca zeama de usturoi (nu o strecor)  sa ajunga peste tot , acopar vasul cu un capac si las la odihna 10 minute. 
Este o friptura delicioasa, merge cu mamaliga, cu piure, cu mujdei, cu salata, cu muraturi.....cu orice vreti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu