Asadar, 1,5 kg de urda dulce, am amestecat cu 400 ml de lapte semidegresat, indulcitor (aici e dupa gust, fiecaruia cat ii place de dulce) 4 oua, esente de vanilie si lamaie, 2 linguri de tarate psillyum, 4 linguri de amidon de porumb , 1 varf de cutit de praf de copt si o mana zdravana de merisoare confiate (merisoarele se pot inlocui cu goji , eu din astea am avut in camara). Daca nu aveti oua de casa, 1 varf de cutit de turmeric va coloreaza minunat prajitura, nu schimba cu nimic gustul, doar aspectul se modifica in bine. Se lasa cam 10 minute aluatul sa se odihneasca si , apoi, se desarta intr-o tava de prajitura care a fost tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade, pentru 35 de minute. Dupa 35 de minute, opriti cuptorul si mai lasati tava inca 10 minute la cald.
Rezultatul este o minunata prajitura, aromata , cu un gust inconfundabil de urda. Faptul ca am pus lapte dulce, a dispersat urda, nu a lasat-o sa devina inecacioasa, cu gust fad.
S-a copt si rumenit uniform
iar talpa prajiturii a fosrt coapta bine si ferma si pentru ca se lasa in cuptorul cald inca 10 minute, hartia de copt se desface foarte frumos .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu