27 mai 2015

Clatite cu ciuperci si sos Bechamel




O data pe saptamana mancam ciuperci. Daca nu sunt  tocana, sunt prajite, daca nici prajite atunci sunt umplutura pentru clatite, un aperitiv excelent, poate fi mancat si rece, e chiar mai bun. 
Asadar, clatite  simple, din 2 oua, 1 pahar de bere, 1 pahar de lapte , sare si faina alba 650 cat incape, pana ce se face ca o smantana subtire. Se trece totul prin sita inoxidabila, se adauga o mana de marar taiat marunt  si trece la odihna, cel putin 15 minute. 

Intr-o tigaie, se incinge o lingura de ulei si se pun ciupercile taiate felii(eu iau ciuperci mici, uneori le las intregi, asa de mici sunt ). Se tot invartesc, pana ce incep sa lase zeama , atunci se pune sare,piper si putina boia de ardei iute si se lasa la foc mare, descoperit, pana ce scade tot lichidul. 
Cand sunt reci, se amesteca cu o mana de patrunjel verde  taiat marunt si un ou. 

Intr-o tigaie, se pune la topit o o lingura de unt  si se adauga 1 lingura de faina alba, se amesteca  sa se incorporeze faina , apoi se stinge cu lapte fierbinte, cam 600 ml, se amesteca incontinuu pana ce se ingroasa. Luat de pe foc, sosul Bechamel se trece prin sita de inox si se lasa la racit. 

Coacem clatitele pe ambele parti, chiar rumene sa fie. 



Reci, clatitele se umplu astfel :  clatita se unge cu sos, se pune umplutura de ciuperci, putina  branza de oaie (eu am pus Focsani )  si se impacheteaza, se ruleaza si se inchid capetele, impingandu-le in interior. 




Se aseaza intr-o tava, tapetata cu hartie de copt sau cu pesmet .

In vasul in care a fost sosul , mai spargem un ou, punem o lingura de iaurt si batem  bine, apoi turnam peste clatite. Stau la cuptor vreme de 40 de minute, pana ce se rumenesc frumos. Sunt delicioase fierbinti dar, foarte gustoase si reci. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu