11 decembrie 2014
Jumari -editia 2014
Facem jumari si anul acesta ? Facem, dara, ca le este vremea !!!
Ei, jumari numai din fleica, tentante, carnoase si gustoase!
Asadar, fleica de porc, bine curatata de soric, se taie in bucati cam de 4 cm, aproximativ egale, se spala si scurge bine .
Intr-o cratita antiaderenta, bine infierbantata, am pus bucatile de carne, le-am amestecat bine cu o lingura de lemn , pana ce au prins crusta frumoasa, usor rumena.
In momentul acesta am pus o cana de apa calda si o lingurita de sare, am acoperit si am lasat la inabusit pret de 15 minute. In timpul acesta apa a scazut , am descoperit cratita si am lasat in continuare la foc mare,pana ce carnea a lasat grasime si s-a rumenit tare frumos. Le-am scos pe prosop de hartie, ca sa absoarba grasimea in exces. Nu trebuie sa se atinga una de alta. Se lasa la racit in bucatarie, la temperatura camerei, pana a doua zi.
Sunt gustoase si crocante , merg exceptional alaturi de paine integrala facuta in casa si ceapa rosie sau, daca le incalziti putin, cu muraturi.
Eu nu concep Craciun fara jumari.Macar cateva sa fie! Sa le mancati sanatosi!
RăspundețiȘtergereMultumim ! Si, da, nu e Craciun fara o jumara, acolea !!!
Ștergere