28 decembrie 2014

Cateva idei pentru meniul de Revelion

 Ne gandim deja la meniul pentru noaptea dintre ani. Aici e greu de ales, totul este in functie de unde vei fi, cu cine vei fi,in ce calitate vei fi in acea noapte. Daca esti gazda sau daca participi la o petrecere unde fiecare aduce ceva de acasa, atunci ai de unde alege. Cert este ca, pentru noaptea asta, mai usurel cu carnea de porc. mergem pe ceva mai usor. Nu mancam pui in aceasta noapte , deci fara preparate cu pui. Ca sa nu uitam totusi ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna, niste   Carnati de casa in aluat de pizza o sa fie tare buni si aspectuosi

Nu uitam piftia de curcan , care este dietetica, se poate face dinainte, se mananca rece.



Friptura de curcan , buna si calda, buna si rece, sanatoasa, gustoasa si satioasa

 Putem alege sa facem o facem o mancare deosebita limba cu masline


Chiftelele sunt, asa, ca semintele, daca mai vrea cineva ceva, o chiftea rezolva pofta

alaturi de o minunata salata de ardei copti cu telemea, gustoasa si delicioasa


 sau o salata de telina cu maioneza si nuci
Pentru ca in fiecare an facem oua umplute,


 musai sa facem si  pate din ficat de curcan

Mai e de gandit si la ciorba de burta  sau la alta ciorba acra 

si la ceva pastrav la gratar
Daca la Craciun am mancat saratele, acum putem face niste vafe cu cascaval

iar la capitolul dulce, putem alege intre un tiramisu clasic

 sau un tort cu mascarpone si ganache

sau, un tort diplomat cu fructe

Sa aveti spor  la cumparaturi si la preparat bunatati !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu