10 august 2014

Supa taraneasca de cartofi cu afumaturi


Mi s-a facut un dor teribil de o supa ardeleneasca de cartofi cu afumaturi,alaturi cu ceapa rosie  taiata solzisori, frecata cu sare, cu un strop de ulei de masline si de otet amestecata. 
Deci, oasele afumate le-am hidratat in apa calda (le-am pus la fiert in apa rece si pana ce  a atins punctul de fierbere, erau deja hidratate. 
Alaturi, intr-o tigaie antiaderenta , intr-o lingura de ulei de masline am incalzit o ceapa taiata marunt, peste care am pus ardei gras, morcov si patrunjel , toate taiate marunt. Au dezvoltat mirosul specific si am rasturnat totul , adica si carnea si legumele  in oala sub presiune, am pus piper,foi de dafin , boia de ardei afumata si boia iute (sare nu, ca este sarata afumatura). Am pus apa calduta peste tot si am pus si cartofii , curatati si taiati cubulete. A fiert totul  30 de minute, dupa care am rasturnat intr-o cratita  larga.  
Separat, am facut un sos romanesc dintr-o lingura de ulei amestecata cu o lingura de faina, pe foc mic, (sta pe foc doar pana ce se omogenizeaza ) , am dat la o parte si am stins cu supa fierbinte  si am trecut totul prin sita. Am pus apoi o sticla de suc de rosii de 0,7l si am rasturnat totul in supa care fierbea. A mai dat un clocot si am dat la o parte,am potrivit de sare ,  am aromat cu patrunjel si putin usturoi tocat si gata. 
NU este dietetica dar, este buna, oricum duminica ii dam liber lui monsieur Dukan.  Asa o supa se mananca la noi in casa  cam o data pe an, intra in categoria poftelor , dar, se mananca alaturi de  acea salata de ceapa rosie  nemaipomenita !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu