Asadar, criticata fiind, imi indrept greseala si dreg busuiocul.
Deci, dovleceii tineri si proaspeti se spala bine, se curata de cotor si se taie cubulete.
Intr-o oala de inox , se pune apa la fiert, cu sare si marar verde taiat marunt . Se calculeaza 10 g de sare /kilogramul de dovlecel. Nu uitati , folositi sare pentru conserve, neiodata, alba, imaculata.
Cand fierbe apa, se pun dovleceii si se lasa sa se inferbante bine, cam 5 minute. Se scot cu spumiera si se pun direct in borcane, in aceeasi apa se oparesc mai multe ture de dovlecei. Pusi fiebinti in borcane, dovleceii se aseaza si se lasa, incap astfel mai multi. Apa in care au fost opariti se rastoarna peste dovleceii din borcan, se adauga cate o aspirina in fiecare borcan ( asa, intreaga, chiar deasupra) si se inchis ermetic borcanele cu capace.
Se sterilizeaza in apa timp de 40 de minute.
Sunt excelenti, poti fi folositi la orice fel de mancare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu