Deja m-am obisnuit sa fac clatite numai cu tarate si amidon, adica, dietetice pana la capat. Asadar, aluatul este foarte simplu : 2 oua, 4 linguri de tarate de ovaz(macinate fin ) , 2 linguri de amidon, un praf de sare, un varf de cutit de praf de copt, lapte (cam 200 ml)si apa minerala (cam 150). Mai puteti adauga lapte sau apa ulterior, in functie de cat e de gros aluatul. Toate acestea amestecate, se lasa la odihna cam 15 minute. Din aceste cantitati ies 10 clatite.
Intr-o tigaie antiaderenta, se coc pe rand clatitele (pentru mai multa siguranta, puteti unge usor cu pensula tigaia cu un pic de ulei ) .
Separat, se face umplutura dulce : branza de vaci, indulcitor, esenta de vanilie si rom si o lingura de tarate psillyum (aceasta are rolul de a expanda branza, face umplutura pufoasa ).
Rand pe rand se vor umple clatitele cu branza si se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt.
Se bate bine un ou cu un iaurt slab si se desarta peste clatite.
Se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute. Ies foarte bune, ca o budinca,
iar gustul cel mai bun este la rece, nu la cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu