07 aprilie 2014

Macrou in sos de rosii si usturoi

O zi pe saptamana musai sa mancam peste , asa ca, azi de dimineata, am si  gatit. 
Macroul ramane preferatul nostru , are un gust deosebit  , asa ca, am dezghetat o punga cu peste  si am curatat totul ca la carte 

Separat, 3 cepe  mari, le-am tocat marunt si le-am pus  la calit intr-o lingura de ulei de masline 
peste care am rasturnat un borcan de ardei cu rosii  si o jumatate de litru de bulion. 
Am pus  o mana zdravana de leustean taiat, sare, piper, o lingurita de turmeric (curcuma) , praf de chili si 2 foi de dafin. 
A dat un clocot, si am pus pestele intreg
A fiert la foc  potrivit pret de 15 minute, am luat de pe foc si am adaugat vreo 10 catei de usturoi taiati marunt dupa care am acoperit si am lasat la racit. 
S-a cam jumulit pestele de la fiertul pe soba si nu in cuptor insa am redus timpul de gatit si  finalul a fost  perfect. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu