20 martie 2014

Baghete integrale din aluat neframantat





M-am tot documentat si am hotarat sa fac niste baghete din paine integrala, cu aluat neframantat. 
Asadar,aluatul l-am facut din 1 kg de faina integrala de la 7 Spice, 850 ml de apa calda (aici trebuie atentie, ca daca faina a stat la cald si e mai uscata, atunci trebuie mai multa apa ), 2 lingurite de sare, 2 linguri de  drojdie  uscata si  3 linguri de tarate de ovaz .
Astfel, toate amestecate, le-am pus intr-o oala incapatoare , am acoperit-o cu capac, am tras folie alimentara peste capac si am dat la frigider. Eu am tinut la rece 15 ore (de dupa masa  de la 15 si pana dimineata la 6 ). 
Am scos aluatul  din oala, l-am rasturnat pe planseta bine infainata, l-am rostogolit prin faina, l-am rupt in doua si apoi inca in 3. 
Cele 6 bucati de aluat, le-am aplatizat usor, le-am invartit ca pe rulou si apoi am rasucit ca pe un snur. Le-am pus cate 3 in tava, distantate , le-am ciupit deasupra cu foarfeca de bucatarie si apoi am lasat tava la cald pentru 70 de minute. 
Inainte de a le pune la copt, am pus in cuptor o oala cu apa clocotita, ca sa se faca  un pic de abur in cuptor. 
Au stat in cuptorul setat la 220 grade  pret de 40 de minute. Le-am scos si apoi le-am infasurat intr-o fata de masa de bumbac si au ramas asa la racit. 
Deci, dintr-un kilogram de faina, au iesit  6 baghete, cam 220-250 de grame fiecare. Am rupt o bucata ,s-a vazut crescuta destul de bine pentru faina integrala, are un miros exceptional de paine coapta, este extraordinar de gustoasa si usor de facut. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu