Va amintiti galetusele cu peste marinat de cumparat? Pe langa peretii galetusei te imbie pestele, morcovul , ceapa iar cand o desfaci ai parte de surpriza : in mijloc, doar zeama, ceapa si morcov. Totdeauna mi-a fost ciuda ca ma pacalesc singura dar totusi cumparam. Acum am incercat acasa , varianta dietetica, sa vad ce gust o avea si daca va intra reteta pe lista bucatelor des facute de mine. A intrat deja, a iesit foarte, foarte buna .
Am folosit : 1,5 kg merluciu (trunchi), 100 ml otet de vin de 9 grade, 300 ml apa, sare, piper boabe, frunze de dafin ,6 cepe potrivite si 6 morcovi noi.
Am taiat pestele in bucati cam de 2 cm, l-am asezat in tava mai mica, sa stea inghesuit, deasupra am pus ceapa taiata rondele subtiri si morcovul taiat in felii subtiri , piperul boabe, frunzele de dafin iar peste tot am pus amestecul de apa cu otetul si sare.
Am acoperit tava cu folie si am pus-o in cuptorul incins pentru 2 ore, la foc mic.
A iesit o mancare rece minunata, spornica si gustoasa !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu