10 ianuarie 2013

Lasagna cu carne de curcan




 

Pentru ca sarbatorile  de iarna au trecut si simtim nevoia de a gati ceva mai usor, am facut o tava de lasagna cu carne de curcan, a iesit o mancare  extraordinara la gust !

O ceapa  tocata marunt am calit-o  intr-un pic de ulei de masline, peste care am pus cam 450 g de carne de curcan tocata, sare, piper si un virf de cutit de boia de ardei iute. Am lasat pe foc pina ce s-a undit si carnea, apoi am pus un borcan de sos de rosii cu ciuperci ,facut in casa,  o lingurita cu virf de condimente pentru pizza, a mai dat un clocot si gata, am dat la racit.
Separat, am facut un sos alb : am  topit 40 g unt, peste care am pus 40 g de faina alba, am stins cu 700 ml de lapte fierbinte,am pus sare, a clocotit de 2 ori si apoi  l-am strecurat prin sita inoxidabila si l-am lasat la racit.
Foile de lasagna le-am  luat din Real, marca lor inregistrata si am folosit jumatate dintr-un pachet.
Astfel, in tava de cuptor am pus  sos alb, peste care am pus 4 foi de lasagna,iar sos alb,  apoi  sosul de carne si  iar foi de lasagna, sos alb, sos de carne, ultimul rind  fiind de lasagna (foile nu au trebuit fierte inainte) .
Deasupra am  ras cam 300 de grame de cascaval si am dat la cuptor pentru 50 de minute.
Au iesit delicioase, suculente si gustoase  !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu