12 februarie 2012

Paine cu faina de secara si seminte de in


Mi s-a facut pofta de o paine de casa asa ca am facut  2  baghete, crocante si usoare ca fulgul !

Am  amestecat  350 g de faina alba  de paine, tip 650, cu 150 g de fainta integrala de secara, cu o lingurita rasa de sare, 25 g de drojdie, 1 lingurita de miere de albine, 2 linguri de  seminte de in  si  apa calduta ( pina la consistenta unui aluat nu foarte moale). 
Am  framintat si  am lasat la crescut o jumatate de ora.
Am impartit aluatul in doua  si  i-am dat forma de  baghete, le-am crestat si le-am  pus pe  hirtie de copt in tava si am mai lasat la dospit inca o jumatate de ora. 
Le-am copt 45 de minute la foc potrivit!
Au iesit doua paini foarte, foarte gustoase!

4 comentarii:

  1. Mirosul de paine proaspata este irezistibil,asa ca am venit repejor la o bucatica de paine.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place mult de tot painea de casa!Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alinutzika, painea mea nu este foarte aspectuoasa, in schimb este foarte gustoasa!
      Te pup si eu !

      Ștergere