03 februarie 2012

Chiftele din carne de pui cu cas de oaie




Am avut  dezghetata o bucata de cas de oaie  si m-am gindit sa fac niste chiftelute din carne de pui, cu  mijloc de cas. 
Am tocat pieptul de pui, 1 ceapa, 2 cartofi, am adaugat un pic de paine muiata in apa, un ou, sare, piper, verdeata,usturoi  si 2 linguri de ulei de masline.
Aluatul a iesit  molcut. In palma am pus  o lingura de aluat, in mijloc am pus o bucatica de cas si am avut grija sa o acopar in totalitate cu aluat, dind forma rotunda  clasica a chiftelelor. Apoi am dat prin pesmet amestecat cu susan si am prajit in ulei de palmier incins. Ar fi  fost mai dietetice si mai bune in cuptor dar cum gazul are o flacara rosiatica si putere ioc, mai bine am facut sus, la flacara, pe aragaz.
Au iesit tare bune, casul de oaie s-a topit in interior si a dat  un gust deosebit chiftelelor !

10 comentarii:

  1. Ce de bucate gustoase pe blog! Chiftelute cu cas n-am mancat dar arata foarte bine!!! Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Danutza, arata bine si sint tare bune, merg de aperitiv dar , sincer, eu le-am mincat cu muraturi!
      Te pup!

      Ștergere
  2. Imi lasa gura apa! Trebe' sa fie tare bun...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ildiko, o vizita si rezolvam problema cu ploaia din gura !!!

      Ștergere
  3. O sa fie Ion un mare rasfatat cu atatea bunatati cate ii prepari tu.
    Te pupic si astept sa vad ce prepari pentru sambata si duminica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. DiaMar, precum am zis, imi place sa-mi rasfat familia !
      Te pup si eu !

      Ștergere