Jumari editia 2011
Din categoria BUNATATI PENTRU CRACIUN, azi a venit rindul confectionarii jumarilor !
Nu am facut multe, am cumparat slanina (vreo 3 kg , cu fire de carne prin ea) si au iesit niste jumari aurii , excelente si crocante.
Am taiat slanina bucati in bucati potrivite , am infierbintat o cratita , am pus bucatile de slanina si la foc mare, tot mereu amestecind, cam in 40 de minute, s-au facut jumarile (obligatoriu se scot pe prosoape de hirtie, astfel nu ramine untura pe ele si nu se lipesc )
Cu un pic de ceapa rosie si cu un coltuc de paine proaspata, o minunatie !!!
Doamne, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut... Imi amintesc cind taiam porcul la craciun, cum facea mama jumari si le punea la borcan cu cirnaciori si muschiulet, iar ca sa aiba multa untura ramineau bucatele mici de jumari si erau delicioase si crocante... Uite cum imi fac pofta de una singura... Pofta mare si trimite si la mine vreun borcanel micut...
RăspundețiȘtergereAoleu, de câte ori de vizitez mã apucã poftele!!! cu franzelutã si ceapã...care dietã?:)) sper sa îmi ajunga pachetul de la ai mei, cred ca o sa ling si hârtia!
RăspundețiȘtergerevai,vai ce-mi plac aceste jumari!cu ceapa,cu usturoi,cu ce se gaseste;nici nu ma mai uit la poza...
RăspundețiȘtergereEu stiu una si buna : haideti la colindat!!!
RăspundețiȘtergereTe-am tot amenintat ca vin la tine, dar cred ca n-o sa ramana doar o amenintare. Vin negresit. Ai atatea bunarati in camara ca nu stiu cat mai rezist.
RăspundețiȘtergereStiu si sa colind!
Pupicei!
Mariana,hai la colindat!
RăspundețiȘtergereUite ca eu viu la colindat....
RăspundețiȘtergereGata-s colacii gazdoaie ca vad ca stai bine cu jumerile si alte....porcarii !
Te tzuc moldo-ardeleanca me !
Haideti, dragele mele, ca eu va astept, fac si colaci moldovenesti, fac de toate !
RăspundețiȘtergereVa tzuc si eu cu drag!