10 decembrie 2011

Jumari editia 2011



Din  categoria  BUNATATI  PENTRU  CRACIUN, azi a venit rindul confectionarii  jumarilor !

Nu am facut  multe, am cumparat  slanina (vreo 3 kg , cu fire de carne prin ea) si au iesit niste jumari aurii , excelente si crocante. 
Am taiat slanina bucati  in bucati potrivite , am infierbintat o cratita  , am pus bucatile de slanina si la foc mare, tot mereu amestecind, cam in 40 de minute, s-au facut jumarile (obligatoriu se scot  pe  prosoape de hirtie, astfel  nu ramine untura pe ele  si nu se lipesc )


Cu un pic de ceapa rosie si cu un coltuc de paine proaspata, o minunatie !!!

8 comentarii:

  1. Doamne, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut... Imi amintesc cind taiam porcul la craciun, cum facea mama jumari si le punea la borcan cu cirnaciori si muschiulet, iar ca sa aiba multa untura ramineau bucatele mici de jumari si erau delicioase si crocante... Uite cum imi fac pofta de una singura... Pofta mare si trimite si la mine vreun borcanel micut...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aoleu, de câte ori de vizitez mã apucã poftele!!! cu franzelutã si ceapã...care dietã?:)) sper sa îmi ajunga pachetul de la ai mei, cred ca o sa ling si hârtia!

    RăspundețiȘtergere
  3. vai,vai ce-mi plac aceste jumari!cu ceapa,cu usturoi,cu ce se gaseste;nici nu ma mai uit la poza...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu stiu una si buna : haideti la colindat!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Te-am tot amenintat ca vin la tine, dar cred ca n-o sa ramana doar o amenintare. Vin negresit. Ai atatea bunarati in camara ca nu stiu cat mai rezist.
    Stiu si sa colind!
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite ca eu viu la colindat....
    Gata-s colacii gazdoaie ca vad ca stai bine cu jumerile si alte....porcarii !
    Te tzuc moldo-ardeleanca me !

    RăspundețiȘtergere
  7. Haideti, dragele mele, ca eu va astept, fac si colaci moldovenesti, fac de toate !
    Va tzuc si eu cu drag!

    RăspundețiȘtergere