De vreo trei zile tot ma cant ca imi trebuie ceva cu ciocolata, facut de mine in casa dar sa aiba si gust de portocale !
M-am hotarat sa fac o rulada cu crema de ciocolata si portocale si a iesit excelenta, dupa o felie mi s-a implinit pofta( nici macar nu am avut rabdare sa stea la rece suficient de mult, sa se inchege)!
Am facut o foaie de pandispan din 4 oua, 60 g de faina , coaja rasa de la o portocala si 4 linguri de de zahar ( am batut albusurile spuma tare cu zahar, am adaugat galbenusurile si faina si am desertat intr-o tava mare, pe care am tapetat-o cu hirtie de copt ) . La cuptor a stat 20 de minute si a fost gata.
Crema am facut-o din 2 oua, amestecate cu 150 g zahar si 2 linguri de suc de portocale , toate batute intr-un lighenas de inox , timp de 10 minute, deasupra unui vas cu apa calda. A iesit ca o smantina subtire .
Luata de pe aburi, in crema am pus imediat am pus 100 g de cacao neagra cernuta prin sita inoxidabila , 50 g de ciocolata neagra rasa marunt si am amestecat continuu. Dupa ce s-a mai racit, am incorporat un pachet de 200 mg de unt si a iesit o crema foarte aromata .
Am pus crema peste foaie si am rulat, am taiat in 2 si am imbracat rulada tot cu crema, peste care am pus ciocolata alba.
Am dat-o la rece, a iesit absolut delicioasa si foarte , foarte fina!
OOOO, deci la asta te-ai gandit cand ne-am intalnit zilele trecute!!!! Arata super deliciossss!
RăspundețiȘtergereEste super delicioasa rulada mea, deci, hai la o portie , iti gidila toate simturile, asa este de fina crema de ciocolata cu portocale !( stiu sa ma laud, asa-i?)
RăspundețiȘtergereDe cand ma chinui si eu sa fac o rulada mai mica dar numai din produse apicole. Pana la urma o sa incerc si cu ceva natural pe langa produsele apicole, pt a-mi ramane tare rulada. Ceea ce incerc este pt copii, posibili clienti, pt a se obisnui sa consume ceva bun.
RăspundețiȘtergerebafta in continuare.
Albinuto, hai sa ne consultam, poate iese si rulada ta, doua minti luminate poate scot ceva la iveala !!!!
RăspundețiȘtergere