22 octombrie 2011
Salata de cartofi cu masline si maioneza
Fiind sfarsit de saptamana si frig afara, m-am gindit sa fac o salata de cartofi !
Am fiert in apa cu sare cartofii spalati bine, cu tot cu coaja, la foc mic, sa se patrunda bine. Cand au fiert, i-am scurs si i-am curatat fierbinti, i-am taiat cubulete si am pus peste ei sare, ulei de masline, otet si ceapa rosie taiata subtire iar apoi i-am acoperit cu capac. Stand astfel acoperiti, au absorbit tot uleiul si otetul si s-au fragezit extraordinar de bine. Alaturi am facut o maioneza din 2 galbenusuri crude si 2 galbenusuri fierte (astea obligatoriu se dau prin sita, devin pufoase si maioneza este omogena ) , cu 300 ml. ulei de masline. si zeama de la o lamaie mica. Am mai pus si 2 linguri de mustar .
Am pus maioneza peste cartofii raciti deja, am adaugat masline negre si am taiat albusurile fierte.
Am mai potrivit de sare si am dat la rece. Se mananca rece si, pentru cine doreste, cu castraveti murati alaturi.
hmm... sau cu o felie de snitel...
RăspundețiȘtergereTare buna este salata aceasta.Te pup!
RăspundețiȘtergereCat sunt de gustoooooooosi...!
RăspundețiȘtergereImi plac tare mult...dar asa fara castraveti si cu ceapa rosie cum i-i facut tu...
Te tzuc Danut-o !
Va pup si eu si va astept cu drag la o portie!!!
RăspundețiȘtergere