Mi-au ramas in casa, dupa plecarea copiilor, citeva gutui si m-am gindit sa fac un pic de gem.
Cum nu este voie la zahar, l-am facut cu fructoza de la Dr. Oetker, astfel : gutuile, spalate bine, le-am taiat in bucatele si le-am macinat in tocatorul Bosh. A iesit o pasta faina, omogena si aromata . Am cintarit si la 1 kg de fruct am pus 350 g de fructoza gelifianta , am amestecat bine si am pus pe foc. Din momentul in care a inceput sa fiarba, am lasat cam 7 minute, de aceea a iesit si putin mai tare, intre jeleu si gem .
Am pus in borcane sterilizate in cuptor, fierbinti, am capsat si am rasturnat borcanele.Gustul este extraordinar de bun, mi-au iesit 3 borcane de 375 grame. Vor fi minunate la iarna, cind voi deschide un astfel de borcan care a depozitat in el gustul si aroma toamnei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu