Tare frumos busuiocul anul acesta.L-am pus in jardiniere, intre flori, sa alunge insectele dar si intre legume, pentru acelasi motiv.
Am cules busuiocul , l-am spalat, am separat frunzele de ramuri, le-am pus la umbra, afara, la uscat, pe o coala de hartie cerata.
La uscare completa, faramitez frunzele si le pun in borcan de sticla inchis ermetic si pastrez borcanul in camara, la rece.
Folosesc frunzele uscate la ceai dar si la condimentarea mancarurilor, salatelor. Daca sunt corect uscate,frunzele isi pastreaza aroma foarte puternica .
Separat, intr-o vaza mare, am lasat la uscat crengile de busuioc cu floare, le pun in aranjamentele de flori uscate si pastrez semintele pentru primavara viitoare.
Daniela, ce fain! Eu am uscat impreuna, frunze, flori, sunt bune la iarna la mancare sau ceai.Te pup.
RăspundețiȘtergereDa, Lenutico,aroma busuiocului este inconfundabila, cu multe intrebuintari!Te pup si eu !
RăspundețiȘtergereImi place aroma busuiocului in mancare.P.S.Am deschis si eu blog si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti,doresc si eu sa-mi fac prieteni in blogosfera care sa-mi spuna daca le place ce vad la mine sau nu.Multumesc mult.Sper ca nu te-am deranjat.
RăspundețiȘtergereDia Mar, cu cea mai mare placere iti voi urmari blogul !
RăspundețiȘtergere