Este vremea murelor, au inceput sa se coaca, trebuie culese caci altfel putrezesc repede !
Am plantat in gradina de la munte mure, (erau trei fire amarite, de la gradina Palacsay) in urma cu 14 ani si acum am un gard verde minunat intre mine si vecina, in acelasi timp si foarte productiv .
In fiecare an le culeg,( sint foarte mari si frumoase , sint altoite iar vrejii murelor nu au tepi deloc), le pun in pungute in congelator si le folosesc in mod deosebit la ceai. Iese nemaipomenit de bun si are un efect benefic asupra organismului, regleaza glicemia.
De la mure adun si frunzele, toamna, le usuc si le folosesc tot la ceai.
Cel ma important lucru este faptul ca , in fiecare toamna le inmultim prin marcotare si uite asa , de la un an la altul, gardul nostru se face tot mai mare (dupa ce dam plante tuturor celor carora le-am promis plantutele).
Ce faine sunt Danieloooooooooo.
RăspundețiȘtergereLenutico, am imbinat utilul cu placutul la modul perfect: am si gard verde, am si mure, am si frunze de mur iar planta in sine este foarte putin pretentioasa , isi face treaba singura !
RăspundețiȘtergere