A venit momentul sa mai completez reteta de pasca cu branza sarata, poate gospodinele vor
In fiecare an , de Paste, la loc de cinste sta pasca, nu simti sarbatorile daca nu este pasca pe masa !
Pentru pasca, acelasi aluat de la COZONAC , cu muuulta branza Focsani !
Dintr-un kilogram de faina ies doua tavi generoase cu pasca . Ideea este ca se poate face o pasca cu branza sarata si una cu branza dulce, asa, ca sa fie multumita toata lumea.
La pasca cu branza sarata ideala este branza de oaie, care este untoasa si nu lasa apa. Eu o fac dintotdeauna cu branza Focsani, Pentru o pasca folosesc 1 kg de branza. Aceasta se amesteca simplu cu 4 oua intregi, in felul asta se leaga si capata si culoare.
Stratul de baza la pasca este o foaie de aluat pe care am pus-o pe fundul unei forme cu pereti detasabili. Chiar pe partea de fund a formei am pus hartie de copt care va ajuta mult la mutare cand va fi coapta. Peretii formei i-am uns cu unt si tapetat cu putina faina .
Apoi am impletit cununa si am pus pe langa peretii formei, in cerc iar pe mijloc in forma de cruce. Pentru orice eventualitate, in cele 4 locuri in care punem branza, se presara putin gris, pentru a absorbi umiditatea in exces, apoi se pune branza . La prima vedere este disproportionata pasca insa aluatul va creste si va depasi branza.
Se lasa sa creasca la cald, unsa cu ou pe deasupra , pana ce aluatul isi dubleaza volumul
si se coace cam 50 de minute, in cuptorul preincalzit , primele 15 minute la 175 de grade si apoi, urmatoarele 35 de minute la 160 de grade (asta si in functie de cum coace cuptorul ).
Spor la treaba va doresc !
Arata superb!
RăspundețiȘtergerePaste fericit alaturi de cei dragi!
Lumina invierii Domnului nostru Isus Hristos sa va lumineze fiecare clipa din fiecare zi!
RăspundețiȘtergerePASTE FERICIT!
Minunat arata.
RăspundețiȘtergerePaste fericit alaturi de cei dragi!
Paste fericit!
RăspundețiȘtergereMultumesc de urari, va doresc tuturor SARBATORI FERICITE alaturi de cei dragi voua!!!
RăspundețiȘtergere