17 noiembrie 2014

Mancare de vinete cu ardei copti (sau o zacusca la moment )


Aceasta  mancare este tare  gustoasa si  extrem de buna  ,merge si in post,  merge si la dieta, se poate manca si rece , este chiar mai savuroasa  !
Se poate face si  din legume proaspete dar si din  legumele congelate de toamna !
Vinetele si ardeii, copti , se curata, se scurg si se taie   marunt.
2 cepe mari rosii, se taie marunt si se calesc intr-o lingura de  ulei de masline, se adauga  rosii taiate marunt sau bulion, ardeii si vinetele. 
Se potriveste de sare, piper,boia de ardei iute,  se mai pun si vreo 4-5 catei de usturoi taiatati marunt, 2 foi de dafin, se rastoarna intr-un vas ceramic si se da la cuptor, la foc mic, ca sa scada zeama  si este gata atunci cand   se face o crusta deasupra !

Mancarea se poate  servi cu  paine integrala , mamaliga sau pur si simplu ca garnitura la chiftele, este foarte sanatoasa si   buna !
Aceasta tocana de fapt este ca o zacusca facuta la moment. Exact din aceleasi ingrediente dar fiarta mai mult, se face zi zacusca simpla, clasica. Se ambaleaza  in borcane de 400 de grame si se sterilizeaza inca 40 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu