28 aprilie 2011

Boia de ardei iute


De ani buni am renuntat sa mai cumpar  boia de ardei din piata , asta pentru ca, in primul rand, nu mai sunt taranii de alta data, care garantau marfa si  la care reveneai  in mod constant. 
Astfel,  am inceput sa cultiv  ardei iuti  de calitate si  fac in casa ori de cite ori este nevoie .
Nu intotdeauna nimeresc: anul trecut am incurcat semintele de ardei , in loc sa iasa  chili



a iesit ardeiul iute  olandez.


Nici o problema, se mai intimpla, ma folosesc de ce am. 
Dupa  ce  incep sa se coaca ardeii, incep sa ii adun si  ii  insiruiesc pe sfoara, chiar daca mai sunt si verzi printre ei, nu se intimpla nimic, ei se vor inrosi toti.
Cand sunt foarte bine uscati, indepartez cotorul si  ii macin, cu tot cu seminte, in  rasnita de piper(cea electrica, ) pana se face o pudra fina si aromata. 


Pastrez boiaua in borcan de sticla inchis ermetic si o folosesc  foarte mult la gatit, da un gust de iute placut  mincarii , tocmai atat cat trebuie .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu