28 aprilie 2011
Boia de ardei iute
De ani buni am renuntat sa mai cumpar boia de ardei din piata , asta pentru ca, in primul rand, nu mai sunt taranii de alta data, care garantau marfa si la care reveneai in mod constant.
Astfel, am inceput sa cultiv ardei iuti de calitate si fac in casa ori de cite ori este nevoie .
Nu intotdeauna nimeresc: anul trecut am incurcat semintele de ardei , in loc sa iasa chili
a iesit ardeiul iute olandez.
Nici o problema, se mai intimpla, ma folosesc de ce am.
Dupa ce incep sa se coaca ardeii, incep sa ii adun si ii insiruiesc pe sfoara, chiar daca mai sunt si verzi printre ei, nu se intimpla nimic, ei se vor inrosi toti.
Cand sunt foarte bine uscati, indepartez cotorul si ii macin, cu tot cu seminte, in rasnita de piper(cea electrica, ) pana se face o pudra fina si aromata.
Pastrez boiaua in borcan de sticla inchis ermetic si o folosesc foarte mult la gatit, da un gust de iute placut mincarii , tocmai atat cat trebuie .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu