27 septembrie 2024

BUDINCĂ DE OREZ CU MERE

Ne place orice este făcut cu mere și are gust de scorțișoară!

Budinca de orez cu mere se face foarte repede și este extrem de bună!
Am fiert o cană de orez (aproximativ 250 g) în 2,5 căni de lapte (de regulă, măsor orezul, iar laptele îl pun de două ori și jumătate cantitatea orezului), 2 linguri de zahăr, vanilie, scorțișoară și un pic de sare. Orezul a fiert 20 de minute, după care l-am lăsat la răcit, acoperit, pentru a absorbi tot laptele.




 


Separat, am amestecat 3 linguri de smântână (poate fi și iaurt cremos) cu un ou și orezul răcit.

Am tapetat o tavă cu pereți detașabili cu unt și pesmet, apoi am pus orezul și l-am aranjat ca un blat.

Am luat 4 mere, spălate, curățate și tăiate în jumătăți, apoi feliate subțire, ca ceapa, și le-am așezat peste orez, până ce am acoperit întreaga suprafață. Peste mere (le-am răsfirat ușor) am presărat zahăr brun, zahăr vanilat și scorțișoară, apoi am dat budinca la cuptor pentru 40 de minute.


După ce s-a copt, cam 30 de minute la o temperatură de 180°C, am scos pereții detașabili și am lăsat budinca să se răcească aproximativ 15 minute, pentru a se închega.

Este o budincă gustoasă, aspectuoasă și foarte ușor de făcut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu