15 aprilie 2014
FRIGARUI CU PIEPT DE PUI
La loc de mare cinste in casa noastra sunt frigaruile, sunt gustoase, savuroase, au de toate , merg si cand avem musafiri, merg si pentru un pranz de duminica,pentru masa de sarbatoare, merg oricum.
Pentru un gratar plin cu frigarui, sincer nu le-am numarat niciodata dar intotdeauna s-a umplut gratarul, de regula folosesc un piept de pui mare sau 2 mai mici, pe care le tai in cubulete nu prea mici, cam 2 pe 2 cm.
Mai am nevoie de 3 cepe rosii potrivit de mari si pe care le curat , le tai in patru si le desfac in foi ( cam cate 2 odata) . O bucata de slanina afumata cam de 250 -300 g o tai in feliute potrivit de mari, asa , ca sa se plieze egal pe cubuletul de pui.
De regula , am 3 ardei grasi de diferite culori: galben, rosu si verde iar rosiile sunt cherry (cam 500 g ) iar daca e vara atunci le am in gradina . Daca din intamplare am ciuperci champignon in casa, clar ca le voi pune si pe acelea, este minunat gustul de ciuperca fripta.
Intotdeauna respect niste reguli : incep si termin frigaruia cu ceapa, langa carne pun obligatoriu slanina si celelalte ingrediente le alternez si atunci arata cam asa: ceapa, rosie, ardei, carne, slanina, ceapa.....si tot asa . La sfarsit condimentez totul cu sare si piper .
Gratarul trebuie sa fie incins bine, uns cu putina slanina si atunci imediat ele incep sa sfarie, si sa isi schimbe culoarea, cam in 20 de minute se rumenesc si ar trebui sa fie gata .
Recunosc ca nu eu sint cea care sta la gratar de regula dar invartitul frigaruilor cade intotdeauna in sarcina mea
Gustul legumelor coapte , alaturi de pieptul de pui si de slanina fripta este delicios, trebuie si putina paine proaspata pentru ca ele lasa un pic de sos, exceptional de bun.
Pofta buna la frigarui!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu