vineri, 19 iulie 2013

Briose din branza de vaci cu caise - varianta dietetica

Pentru ca inca sunt la regim, am facut briose din branza de vaci cu  goji   dar si cu caise, special pentru sotul meu.

Asadar, cantitatea este mare pentru ca am facut mai multe 


 750 g branza dietetica Lacteea
2 iaurturi dietetice Pilos  de 150 g
o cutie branza Ehrman de 250 g
2 plicuri budinca de vanilie de la dr.Oetker
5 linguri indulcitor Clio pudra
1 praf de copt
6 oua
4 linguri goji
esenta de rom si vanilie 
4 linguri tarate Psyllium
caise coapte , jumatati
Foarte simplu de facut :  goji se hidrateaza cam 15 minute in apa cu un pic de esenta de rom
Toate ingredientele se amesteca si se omogenizeaza bine, se amesteca si cu goji si se pun in formele de briose. Peste ele se pun si caisele desfacute in jumatate, cu partea bombata in sus .
Se coc cam  45 de minute la foc potrivit si nu se deschide cuptorul 25 de minute.
Se lasa se sa se raceasca putin  si abia dupa aceea se scot din  forme.

Sunt bune si usor de facut  , sunt pe lista dulciurilor dietetice pe care le fac frecvent. 






Macrou marinat la rece



De cand am invatat   sa fac acest macrou marinat (reteta originala vine de la  Mamy Viorica si Doina Paula  - doua doamne minunate ), nu imi lipseste din frigider acest fel de mancare, este foarte gustos , te poti baza oricand pe o bucatica din asta de peste, daca vrei sa iti potolesti foamea.
Am modificat putin reteta, dupa gustul meu.
Astfel ,se  pregatesc  6 bucati de macrou : se  curata , se spala si se taie  in rondele cam de 2 cm. Eu le tamponez usor cu servet de bucatarie, ca sa fie mai uscate.

Separat, 5 cepe mari de taie rondele subtiri . Intr-o cutie ermetica se incepe asezarea  marinatei astfel se incepe cu un rand de ceapa, se aseaza apoi un rand de peste (bucatile asezate destul de inghesuit). Ultimul rand trebuie sa fie ceapa. 

Separat, 350 ml otet de vin (eu am avut rosu) , se amesteca cu 700 ml de apa, o lingura de sare, 4 foi de dafin, boabe de piper, o lingurita de piper macinat si o jumatate de lingurita de pudra de chili. Toate acestea de fierb , se lasa la racit si apoi se  rastoarna peste  ceapa ,se inchide ermetic cutia si se da la frigider pentru 3-4 zile, dupa  care se poate consuma.


Este foarte gustos pestele preparat asa si tine cam o saptamana.

sâmbătă, 29 iunie 2013

Meniu pentru zi de sarbatoare

Azi, zi de sarbatoare si de relaxare :
  •  frigarui din piept de pui cu legume la gratar 









  • crap si scrumbie la gratar 

si de restul, admiratul gradinii :
  • zorele
  •  carciumarese 

  •  craite
  •  crini imperiali 




  •  rosii cherry la ghiveci 






  •  panselutele s-au voinicit langa craite 


  •  piticul adus de copii si paznicul stratului de flori


  •  cercelusii  
  •  jardinierele pline cu petunii, salvie, busuic si craite









si gata ziua de sarbatoare , maine mai hodinim o data !

Pulpe de pui cu ciuperci - varianta dietetica

Aceasta este o mancare extrem de  gustoasa si buna !

Pulpele de pui , fara piele si grasime, au fost puse in tigaia antiaderenta incinsa si lasate pana ce prin crusta aurie 

Apoi, peste ele se pun 2 cepe tocate marunt
si se invarteste de 2 ori, sa se incalzeasca si ceapa , dupa care se pun vreo trei morcovi si un patrunjel radacina , totul taiat marunt 
si, la urma un ardei gras  rosu tocat marunt 
Se toarna o cana de apa, se potriveste de sare, piper, ardei iute, se pun si 2 foi de dafin  si se lasa sa dea un clocot.
Cam  jumatate de kilogram de ciuperci se taie felii si se pun peste tot amestecul si se fierbe cam jumatate de ora, la foc mic, ca sa scada lichidul. 

Daca nu as fi fost la dieta, as fi pus  alaturi niste mamaliguta sau niste orez dar, cum nu e cazul, am mancat foarte bine si fara aceste garnituri.
A iesit o mancarica  foarte, foarte buna ! Pentru cei care tin regimul Dukan, este ideala pentru zilele de PL.