Vă mai amintiți
câți biscuiți făceam pe vremuri, când nu erau la prăvălie atîtea dulciuri câte
sunt acum?
Întotdeauna
aveam în cămară,
pe primul raft, un lighean plin cu biscuiți.Când nu era la vedere
copilul, întrebam: unde ești?
Răspunsul: în cămară!!!
În amintirea
acestor vremuri dar și pentru că au venit copiii acasă,
am făcut
biscuiți sprițați și i-am pus în cămară!
Simpli și buni: 200 g unt, ținut în bucătărie, se amestecă cu
200 g zahăr, 1 ou,
500 făină albă de calitate superioară,000 sau trei
nule, cum se mai spune, un vîrf de cuțit de sare și o linguriță cu
praf de copt. Se lucrează doar
cu furculița, ca să nu
se înmoaie untul de la căldura mâinii și aluatul
arată că niște frecăței bine înfăinați. Se dă la rece pentru o jumătate de oră.
La mașina de
tocat manuală se montează dispozitivul prin care se
fac biscuiții și se
pune aluatul, câte puțin și se apasă ușor. Biscuiții vor ieși foarte frumoși,
cu țepi,
se pot face bastonașe și coronițe.
Se coc la foc
mijlociu 25 de minute,
nu se deschide ușa
cuptorului timp de
15 minute
Au ieșit foarte buni și s-a umplut casa de mirosul biscuiților cu unt.