duminică, 2 octombrie 2022

Clătite dospite







300 ml lapte, 300 ml bere blondă, 10 grame drojdie proaspătă, 3 ouă, sare, 1 vârf de cuțit de turmeric, 1 lingură de smântână fermentată, 15 ml ulei de floarea-soarelui, 1 lingură de rom, 300 de grame de făină albă.

Toate ceste ingrediente se pun în blender, mai puțin făina. Se mixează 30 de secunde și apoi se pune făina. Aluatul trebuie să fie omogen și să curgă, dar să nu fie foarte fluid. Eventual se mai completează cu făină sau se mai diluează cu lapte. Se acoperă vasul și se lasă la dospit 1 oră.


O tigaie de clătite antiaderentă se încălzește bine și se începe coacerea clătitelor. Datorită drojdiei, clătitele ies dantelate, puțin mai groase decât cele obișnuite și foarte, foarte fragede. Chiar dacă sunt mai groase, se coc foarte bine la foc potrivit și se rumenesc foarte frumos.








Se pot umple cu diverse gemuri, vor fi extrem de gustoase, umplutura intră prin toată dantela aceea și sunt foarte suculente.






Niciun comentariu: