vineri, 27 iulie 2018

Salata de orez cu ardei copti



O mancare de vara, simpla , gustoasa si racoritoare  este aceasta salata .
O luam cu inceputul, intai pregatim ardeii .Pot fi grasi sau kapia, se coc pe flacara, se pun intr- cratita, se presara cu sare si se lasa acoperiti timp de 10 minute. Apoi, se curata de pielita si se amesteca cu usturoi taiat marunt, ulei de masline si putin otet balsamic. Se lasa asa cam jumatate de ora. 
Orezul il gatim gustos : o ceapa mica  tocata se incalzeste in 2 linguri de ulei, se adauga orezul spalat, sare, piper si putina boia afumata . Apa se pune de doua ori si jumatate cat orezul. Se fierbe 20 de minute la foc mic .
Cat  timp fierbe orezul, ardeii se curata de cotor si de seminte , ei sunt deja marinati si se dau prin tocator sau, se maruntesc bine la cutit .
Cand orezul este gata fiert, se adauga ardeii  tocati, impreuna cu zeama pe care au lasat-o , se amesteca usor si se lasa acoperit vasul inca 15 minute. 
Orezul va prelua gustul ardeilor si se va imbiba cu sosul acestora. 
Poate fi garnituala friptura, mancare de post, salata racoritoare, oricum ar fi , este excelenta .


Niciun comentariu: