sâmbătă, 9 aprilie 2016

Clatite umplute cu carne, branza si ciuperci






Pentru ca este wekend, sa mai facem ceva bunatati. De data asta, clatite umplute cu carne de curcan , ciuperci si branza. Delicioase, insotite de ridichi de luna .
Clatitele, varianta simpla: 2 oua, bere, lapte, sare , ulei de floarea soarelui si faina, pana la consistenta unei smantani subtiri. Aluatul se lasa sa se odihneasca cel putin 15 minute. Nu spun cat lapte si cata bere, se poate lungi bine de tot, pana la 1.2 litru din fiecare. Am facut 14 clatite.
Separat, am calit cateva bucatele de slanina afumata, am pus 2 cepe taiate marunt, 450 grame de piept  de curcan tocat si 1/2 kilogram de ciuperci micute. Toate amestecate bine, condimentate cu sare, piper, boia de ardei iute si oregano uscat, se lasa pe foc mic, sa se inabuse  si, peste ele, se mai  pune un borcan de 300 g de ketchup de casa. Cand au scazut, se da deoparte si se raceste. Se adauga 2 oua, 1/2 kg de branza de oaie  si se amesteca bine. Umplutura aceasta se distribuie egal  pe toate clatitele, care se ruleaza strans si se aseaza intr-o tava rotunda,tapetata cu hartie de copt,  in cerc, Are aspect de placinta invartita.
Alte 2 oua se bat bine cu 250 grame de mascarpone si se rastoarna peste clatite. Se da la cuptor(preincalzit ) pentru 30 de minute, pana ce se rumeneste deasupra.Se scoate din cuptor, se ia de pe hartie (altfel se umezeste), se pune pe un gratar si se lasa la racit, ca sa se inchege. 

Niciun comentariu: