duminică, 7 iunie 2015

Pui fraged de casa ,la cuptor , cu legume



Dupa fapta si rasplata, asa este vorba, nu ? Au ajuns puii la greutate optima de taiere, asa ca, am tinut neaparat sa gatesc  ceva cu pui proaspat taiat. Textura carnii la puiul crescut cu cereale  este cu totul alta decat a puiului cumparat de la pravalie, asa ca, am  incercat sa il gatesc la cuptor, dar, mai mult inabusit. 
Deci, pulpele si aripile le-am rumenit in tigaie, doar in grasimea pe care a lasat-o carnea. 

Pe fundul unei  tavi de friptura, am pus un pat generos de ceapa verde taiata marunt. 

Peste ceapa am pus carnea 
Separat am facut un amestec de condimente din sare, piper, chili, rozmarin, maghiran, foi de dafin, frunze de telina, boia afumata si cimbru, toate macinate marunt in rasnita. Am pus peste carne parte din condimente 
si apoi, peste legumele taiate  (morcov, patrunjel si cartofi noi )  am rasturnat restul de condimente , le-am amestecat bine si le-am pus peste  carne, ca un capac. 

Intr-un colt, am pus o cana de apa, am acoperit tava cu  folie si am dat la cuptor , la foc mare, pentru 60 de minute. 
A iesit o minunatie de mancare, carnea s-a facut foarte bine, s-a desprins de pe os iar legumele s-au copt. Bineinteles, alaturi un mujdei de usturoi facut cu smantana dietetica. 

Poftiti la masa !!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc! Am notat chestiunea vasului cu apa din tava ,si nu apa in tava ,care ar scofalci legumele! Asta pentru cand voi face un pui de tara.Cel cumparat este plin de apa si sursa de abur e garantata,din pacate. Doina Paula

Daniela spunea...

Doina, a iesit fenomenal, merita cu siguranta sa fie facut !