joi, 21 mai 2015

Scrumbie la gratar


Avem  prieteni dragi la Galati, care, vizitand Clujul si fiind oaspetii nostri, ne-au omenit cu scrumbie de Dunare,
Azi, i-a venit randul la gratar.
M-am inspirat de pe o postare de pe net, care descria in amanunt reteta.
Asadar, scrumbia crestata des si adanc, data prin sare de muraturi si acoperita cu vin, se lasa la macerat vreo 4 ore. Apoi, se spala.,




Pana aci inspiratia. Apoi.am uns fiecare  scrumbie cu ulei,  cu pensula si am pus-o in gratarul special de peste. La foc moderat, pe gratar, a stat  20 de minute, Cu  lamaie  stoarsa, a avut un gust exceptionl, oasele s-au macerat si nu le-ai mai simtit.
A fost de nota 10 cu multe stelute. A fost exceptionala , a  meritat, multumesc inca o data celor care au adus-o ! Dau o palinca, cu slanina si ceapa rosie in loc , un pranz ardelenesc



2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu toata lumea apreciaza acest peste,dar dupa cum arata al tau si dupa reteta asta poate se mai inclina balanta in favoarea scrumbiei.

Daniela spunea...

Am mai facut si altadata si nu mi-a placut. Acum, stand la macerat in sare si vin, si-a schimbat complet gustul : nu s-a mai simtit gustul de gras si oasele parca s-au topit. A iesit savuroasa scrumbia, merita facuta asa.